Град Корона в американския щат Калифорния е известен с няколко неща - кое

...
Град Корона в американския щат Калифорния е известен с няколко неща - кое
Коментари Харесай

Безкрайния път в Калифорния и една зловеща история

Град Корона в американския щат Калифорния е прочут с няколко неща - кое от кое по-откачени. Едното е, че че държи рекорда по изчезнали " капсули на времето "  (херметически затворени контейнери с различни вещи-спомени, които да бъдат открити и отворени от бъдещите поколения). Цели 17 такива капсули, които са били заровени в земите на града, са изчезнали от мястото, където са били оставени.

Освен това градът е прочут и с една злокобна история от преди повече от 20 години. Става дума за един остарял и неосветен черен път - Лестър Роуд, който локалните наричат Безкрайният път. Според легендата хората, осмелили се да карат по него нощем, в никакъв случай повече не се завръщат, тъй като пътят в никакъв случай не свършва.

Местните толкова доста се опасяват от тази легенда, че не се осмеляват да карат по пътя. Затова управляващите в региона вземат решение да проучат какво се случва с Лестър Роуд и до къде в действителност води пътят.

Оказва се, че приказките са изчезващите хора са изцяло основателни. При избран сектор на няколко километри от Корона, пътят завива внезапно наляво и тъкмо там има огромна бездна. На мястото обаче освен липсва мантинела или други предупредителни знаци, а и се основава един доста подвеждащ образен резултат. 

От другата страна на пропастта стартира ново шосе, което обаче се слива образно с Безкрайния път. Погледнато от избран ъгъл, изключително вечер на фарове, е съвсем невероятно да се разбере, че по средата има рисков каньон.

Много от водачите, които минават по пътя нощем, явно са подведени и това довежда до хвърлянето им в пропастта, където, несъмнено, намират гибелта си. Полицията открива десетки коли на мястото, които явно по нехайство са скочили в каньона, пишат от Life Globe.

Веднага след направеното изобретение стартира активност по обезопасяване на съответния сектор по Лестър Роуд, само че локалните не престават да имат едно мислено и някои до ден сегашен се опасяват да минават нощем по Безкрайният път.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР